Otthon készült

Nassnak is tökéletes a rántott kovászos uborka

Érdemes kipróbálni, hihetetlenül finom.

A klasszikus koviubi a nyár elengedhetetlen “tartozéka”, ám ha a rántott változatát megkóstolja az ember, csettint egyet, mennyire finom.

A rántott kovászos uborka néhány éve indult hódító útjára Magyarországon – több étterem étlapján is kínálják -, az Egyesült Államok északi részén viszont már a 60-as évek óta közkedvelt.

A 2024-es év strandétele versenyen például az egyik döntőbe jutott vendéglátóhely menüsorában is megtalálható – harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája – az ínyencség.

A rántott kovászos uborkát mártogatósként, köretként és nassként is lehet fogyasztani!

A pár perces receptek kezdőknek is YouTube csatornán videón is megtekinthetjük a készítés menetét, melynek lényege a következő.

Hozzávalók:

  • néhány darab kovászos uborka,
  • tojás
  • liszt zacskóban
  • zsemlemorzsa zacskóban.

Elkészítése

  • Az uborkákat negyedeljük, majd betesszük a lisztes zacskóba.
  • A zacskó száját összefogjuk, felfújjuk levegővel és jól összerázzuk.
  • Tálcára kitesszük, és felvert tojásban megforgatjuk.
  • Ezután a zsemlemorzsás zacskóba tesszük négyesével-ötösével.
  • Ugyanúgy járunk el mint a liszt esetében, így kész is a panírozás.
  • Bő forró olajban ízlés szerinti barnaságig kisütjük.

Kapcsolódó
Kis esti nass: fokhagymás, majonézes céklasaláta
Gyorsan elkészíthető, akár a ma esti tévézéshez is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik