Nassnak is tökéletes a rántott kovászos uborka

Érdemes kipróbálni, hihetetlenül finom.

A klasszikus koviubi a nyár elengedhetetlen “tartozéka”, ám ha a rántott változatát megkóstolja az ember, csettint egyet, mennyire finom.

A rántott kovászos uborka néhány éve indult hódító útjára Magyarországon – több étterem étlapján is kínálják -, az Egyesült Államok északi részén viszont már a 60-as évek óta közkedvelt.

A 2024-es év strandétele versenyen például az egyik döntőbe jutott vendéglátóhely menüsorában is megtalálható – harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája – az ínyencség.

A rántott kovászos uborkát mártogatósként, köretként és nassként is lehet fogyasztani!

A pár perces receptek kezdőknek is YouTube csatornán videón is megtekinthetjük a készítés menetét, melynek lényege a következő.

Hozzávalók:

Elkészítése

Kapcsolódó
Kis esti nass: fokhagymás, majonézes céklasaláta
Gyorsan elkészíthető, akár a ma esti tévézéshez is.