Ez a különbség a pasztőrözött, az ESL és az UHT tej között

Mitől lesz tartós a tej?

Mitől lesz tartós a tej? Erre a fogyasztó által feltett kérdésre válaszolt a napokban Facebook-oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Mint írták: a tejhez nem adható élelmiszer-adalékanyag, így természetesen tartósítószer sem. A megfelelő eltarthatósági idő biztosítása kizárólag hőkezeléssel érhető el, amely során a tejben a mikroorganizmusok száma olyan szintre csökkent, hogy már nem jelent egészségügyi kockázatot, egyúttal a termék eltarthatóságát meghosszabbítja. A tartós tejnél még az aszeptikus csomagolási technika is hozzájárul a csíramentes állapot fenntartásához, jegyezték meg.

És hogy mi a konkrét különbség:

Arról ebben a cikkben írtunk korábban, hogy honnan ömlik a tej Magyarországra.

Kapcsolódó
Fedezzük fel újra a tejsavót, mutatjuk mihez használhatjuk
Sokan nem tudják, de a tejsavó egy roppant értékes és széleskörűen felhasználható ajándéka a természetnek.