Otthon készült

Gulyáskirályt választanak Szolnokon

Szolnoki Gulyásfesztivál
Szolnoki Gulyásfesztivál
Keresik Magyarország legjobb gulyását.

A szolnoki Tiszaliget ismét füsttel, illatokkal és zenével telik meg szeptember első hétvégéjén – derült ki egy sajtóközleményből.

Szeptember 6-7-én immár a 26. alkalommal rendezik meg a hagyományőrző Szolnoki Gulyásfesztivált a Tiszaligetben.

Az esemény igazi ünnepe a magyar gasztronómiának, amelynek a gulyás, mint nemzet étel áll a középpontjában. A szombati főzőversenyen idén is keresik az
ország legjobb gulyását, a csapatok számára már megnyílt a nevezés.

A Szolnoki Gulyásfesztivált 1999-ben indította útjára Csányi Sándor, akit azóta a szakma és az ország Gulyáskirályként ismerhet. A rendezvény célja, hogy ápolja és továbbadja a gulyásfőzés hagyományait, ugyanakkor egy széleskörű kulturális programot is biztosítson, amelynek középpontjába a magyar hagyományok és a magyar gasztronómia áll.

Szolnoki Gulyásfesztivál

A fesztivál már pénteken, szeptember 6-án elkezdődik, amikor hagyományosan a diákok és határon túli magyarok mérhetik össze főzőtudásukat a jótékonysági főzőversenyen.

Idén több mint 500 általános iskolás diák mutatja meg, milyen finom gulyást tud főzni.

Szombaton a nagy főzőverseny veszi kezdetét, ahol cégek, baráti társaságok, és hagyományőrző gasztronómiai csapatok mérik össze tudásukat. A szakmai zsűri értékelése
alapján délutánra kiderül, ki főzte a legjobb gulyást az országban és így ki lesz idén a Gulyáskirály.

Néhány év kihagyás után ismét megrendezik a Gulyásfesztivál Erősember Versenyt is, ahol az ország legerősebb emberei mutatják meg, ki a legény a gáton.

A csapatok augusztus 30-ig jelentkezhetnek az info@magyargulyas.hu címen.

Kapcsolódó
Bográcsoljunk! Íme a gulyások legízesebb változatai
A bográcsgulyás mindannyiunk kedvence! Bármikor jól jön egy kis csipetkével, vagy csak egy szelet puha kenyérrel, és csípős paprikával.
Olvasói sztorik