Diákok sütik és árulják a pékterméket egy kaposvári iskolában

A diákok által előállított termékeket maguk a tanulók árusítják.

Kenyér, zsemle, kifli, macaron, perec vagy éppen isler is kapható a Kinizsi Tanboltban, amely október 1-jén nyitott meg a Baross Gábor utcában, Kaposváron, írta a Sonline.

Tanboltot alakítottak ki a porta épületéből a Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikumban, ahol a diákok által előállított termékeket maguk a tanulók árusítják. Az országos fesztiválokon, versenyeken és szakmai találkozókon elért eredmények ösztönözték arra a centrumot, hogy létrehozza a közösségi térként is értelmezhető tanboltot, mely kialakításának ötlete 2022-ben született me.

Új fejezet kezdődik az iskola életében a bolt megnyitásával, amellyel az a célunk, hogy gyerekkorunk ízeit visszahozzuk, valamint az, hogy kineveljük a kinizsis termékeket fogyasztók közösségét

– mondta a megnyitón Pappné Szabó Ibolya igazgató, hozzáfűzve: fontos az is, hogy a kaposváriak megismerjék, milyen jó szakemberek kerülnek ki az intézményből.

Nem is lehetne jobb helyen az új tanbolt, mint a nagypiac szomszédságában, a felújított Baross Gábor utcában, ahol az infrastruktúra is adott az üzleti sikerhez. Ráadásul az itt kínált termékek jóval olcsóbbak, mint a versenytársak árui, ezért a vásárlóknak is megéri itt vásárolni.

Minden termék népszerűsíti az intézményt, megmutatva a vásárlóknak, hogy milyen magasan képzettek a jövő élelmiszeripari szakemberei.

Kapcsolódó
Tapssal fogadták pedagógus kollégái az oktatónak állt fiatal roma péket
Galamb Alex, a Sütni jó alapítvány megálmodója új úton jár: a cukrász mesterséget hátrahagyva egykori iskolájának lett az oktatója. Az első hónap tapasztalatairól mesélt nekünk.