Étterem Hét: Michelin-ajánlású éttermekbe foglalhatunk asztalt

A minőségi vendéglátást szem előtt tartva a helyek korlátozottak.

Október 10-én kezdődött és október 27-ig tart az őszi Étterem Hét – írta a Turizmus.com.

Országszerte több mint 190 kiváló étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal azokat, akik asztalt foglalnak a rendezvényre. Az éttermek között számos a magyar gasztro ajánlások legjobbjai között található, tizenegyen szerepelnek a Michelin ajánló-katalógusában is.

Az őszi Országos Étterem Héten résztvevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek a következők: A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód), Costes Downtown, Hoppá! Bistro, Lokal47 (Kéthely-Balaton), Macok bisztró (Eger), Mák étterem, Moszkvatér bisztró, Spago by Wolfgang Puck, UMO Restaurant, Végállomás Bistro & Wine (Miskolc), Zip’s (Miskolc).

Az éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak.

Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így a top kategóriában 5,900 forinttól, a prémium kategóriában 7,900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9,900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.

Illusztráció / Pixabay

Igazi ínyencségekkel készülnek

Idén is kifejezetten ritka és különleges fogások gazdagítják a kínálatot. A megízlelhető ételek között van kakasgulyás, fácánesszencia, bárány consommé bárány raviolival, rántott malacfül, hortobágyi Angus rib-eye steak, Wagyu marha, őz carpaccio, szarvas bélszín, BBQ lazac, Szent Jakab kagyló, vörös tonhal, mákos gubás tiramisu, és csokoládé szarvasgombával. Néhány étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot kínál.

Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a hivatalos weboldalon van lehetőség. A programban résztvevő vendéglők a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Kapcsolódó
Ezek 2023 Michelin-csillagos magyar éttermei
Megjelent a Michelin Guide Magyarország 2023-as kiadása, melyből kiderül, hogy mely éttermeket ajánlják az ételkritikusok.