Otthon készült

Megválasztották Magyarország legjobb pálinkáját: rekord is született a versenyen

mti/Krizsán Csaba
mti/Krizsán Csaba
XV. alkalommal rendezték meg a Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt Debrecenben.

Rekordmennyiségű, több mint 2400 minta versenyzett a XV. jubileumi Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, Debrecenben, közölték a szervezők az MTI-vel.

Magyarország, Románia, Szlovákia és Szerbia 151 településéről összesen 2402 mintát neveztek a versenyre. Ez abszolút rekord a pálinkaversenyek hazai- és nemzetközi történetében

– emeltek ki a közleményben.

A “2025 Legjobb kereskedelmi főzdéje” címet a Sáppusztai Pálinkafőzdének ítélte oda a zsűri, a “2025 Legjobb pálinkája” díjat pedig a Kövér Pálinkafőzde kajszibarackja nyerte el.

Az idei versenyben külön értékelték a legjobb magán- és bérfőzetett párlatot, illetve a 2. és 3. helyezett termékeket is díjazták. A mintákat 31 tagú nemzetközi bíráló csapat értékelte.

A Debreceni Egyetemen tartott díjkiosztó gálán mintegy négyszázan vettek részt. A rendezvényt Felkai Beáta, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Ezt követően Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere és Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket, majd Takács László versenyigazgató mondott beszédet.

Mint arról beszámoltunk oltalom alá került a magyar pálinka az EU-ban és Japánban. A megállapodás védi a termékek megnevezéseit az utánzás és jogtalan névhasználat ellen.

Kapcsolódó
Dunaharasztiban készül a legjobb magyar pálinkás bonbon
Elnyerte a legjobb birspálinkás bonbon címet is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik