HIRDETÉS
Otthon készült

Először készült angyalhaj csokiból fagyi Magyarországon

JD cukrászda
JD cukrászda
Sorok állnak a mindössze 550 forintért kínált különlegességért.

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak a magyarok, Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet.

A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán, ráadásul a minőség és az árfekvés vonatkozásában is sikerült megtalálnia a neves cukrászséfnek az arany középutat, hiszen 550 forintért kóstolható meg a finomság.

Viharként söpört végig az országon tavaly év végén a dubaji csoki mánia, amit mostanra egy másik újdonság, az angyalhaj csokoládé szorított a háttérbe. A rózsaszín csodaként is emlegetett édesség a látványa miatt azonnal a gyerekek kedvence lesz, de az igazi csavar azután jön, ha kettétörjük a táblát: a belsejéből ugyanis sűrű vattacukor szálak bújnak elő.

Jakabfi Dávid, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja új szintre emelte a legújabb őrületet, és Magyarországon elsőként alkotta meg az angyalhaj csokoládéból készült fagylaltot, ami óriási sikert aratott a vásárlók körében.

Az angyalhaj csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött. A rózsaszín csokoládé a kicsiket és a nagyokat egyaránt leveszi a lábáról, ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes lenne a nyár közeledtével fagyiként is kínálni

– mutatott rá.

A desszertséf elárulta, a fagyihoz a retró ízként igencsak közkedvelt puncsot vette elő, amibe a már említett ruby csoki reszelék mellett pisztáciát és török vattacukrot csempészett, így tökéletesen visszaadja a klasszikus angyalhaj csokoládé ízét.

Utóbbit is értékesítik nemcsak Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében, hanem a nyíregyházi Csekő Cukrászdában, Magyarszéken, és a Cups and Flowers kínálatában is megtalálható. A cukrászséf elmondása szerint a csoki annyira kelendő, hogy nincs az a mennyiség, amit ne vásárolnának meg a vendégek.

A nemzetközi szinten is elismert patissier elmondta, a fagyiért két kézzel kapnak a gyerekek, akik a látvány miatt sokszor a mese után aranyhajra keresztelik át az ízletes gombócokat.

Bár a Balaton környékén a 600, 700, de még a 800 forintos gombócárak sem ritkák, Jakabfi Dávid műhelyében tavalyi áron, 550 forintért kóstolható meg más ízek mellett az angyalhaj csokoládés fagylalt is.

A fagylaltjaink méretét sem spóroljuk le, nagyjából 5,5 dekás mindegyik adag, ami az átlagosnál nagyobbnak számít a mai piacon. Szerencsére a vendégeink számából is visszatükröződik az, hogy mindig a legmagasabb minőségre törekszünk, hiszen rendszeresen sorok állnak a műhelyünknél, és éppen a kerthelység bővítése zajlik, mert már kevésnek bizonyul ott az ülőhely

– mesélte a sztárcukrász.

Jakabfi Dávid szegény családból indult, de ma már nemzetközileg ismert cukrászmester. 2024 őszén az elsők között készítette el hazánkban a dubaji csokit, néhány hónappal ezelőtt pedig megalkotta a túrós csuszás csokoládét.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik