Otthon készült

Másfél mázsa császármorzsát készítettek Lajosmizsén

35 kiló szamócaöntet is került rá, új magyar rekord született.

Május 10-én, szombaton a lajosmizsei Iskola-tó mellett immár 14. alkalommal rendezték meg a Szamócás Vásári Forgatagot, ahol a több ezer érdeklődő szinte minden formájában találkozhatott a szamócával, írta a baon.hu.

A programok között magyar és világrekord mennyiségű császármorzsa készítésének is szemtanúji lehettek a kíváncsiskodók.

Németh József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség séfje, a kísérlet megálmodója és a Kiss Cukrászda dolgozói több mint másfél órát töltöttek a tűz mellett. Az összes alapanyag súlya 156 kilogramm volt, a kész étel súlya meghaladta a 120 kilót.

A hatalmas adag ételt egyszerre 6–8 ember kevergette rendületlenül Bár a császármorzsa önmagában is finom, előbb egy hatalmas láda mazsolával, majd barackkal és porcukorral hintették meg, majd jól átforgatták.

A 35 kilónyi, helyi készítésű szamócaöntet csak a tálalás után került a tányérokra, hogy ne szívja be azt a morzsa túlságosan.

Támogatói jegy vásárlásával egy adagot bárki megkóstolhatott. A jegyekből származó bevételeket jótékony célra fordítják.

Gasztro rekordok rendszeresen születnek az országban. Debrecenben például 75 ezer tojásból sütöttek rántottát, míg Sajóvámoson közel négy kilométeres kolbászt készítettek.

Kapcsolódó
680 kiló húsból készült a világ legnagyobb bográcsos étele
Hat szakács és 20 segítő 16 óra alatt készítette el az 1801 kilót nyomó  finomságot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik