Megkóstolták az új szenzációt, a dubai stílusú, pisztáciás virslit. A dubai virsli nemcsak külsejében, hanem ízvilágában is megosztó élményt nyújt, írta a Csongrád-Csanád vármegyei hírportál.
A portál letesztelte a dubai virslit, de, hogy az átlagos fogyasztó mellett egy szakértő is szóhoz jusson, Kothencz Tibor algyői hentesmestert is megkínálták a legújabb szenzációval.
Bizarr látvány, még furább íz, letaglózó szakértői vélemény
Az egzotikusnak hangzó hentesáru nemcsak színével, de összetevőivel is próbára tette a józan paraszti észt és ízlést. A kíváncsi tekintet először a virsli belsejére szegeződött, amiben pisztácia darabok és tészta voltak.
Hát a színe az nyilván pisztácia miatt, az a zöldes színélmény. Az íze jellegtelen. A kadayif tészta egyáltalán nem érzékelhető, az apró ropogós pisztácia annál inkább
– mondta el véleményét a mester, aki kiemelte, hogy célszerű lenne a pisztáciát felhasználás előtt megpörkölni a karakteresebb íz érdekében.
Az állaga sem a virslihez méltó
A mester félbehajtotta, és csalódottan állapította meg, hogy ez bizony nem roppan, hanem görbül, majd törik.
A dubai gourmet pisztáciás-kadayif tésztával elnevezésű virsli egy szegedi nagyáruházban kapható, most akciósan 1490 forint a 250 grammos kiszerelése. Kilója 6000 forint, ami a középmezőnybe sorolható az árak tekintetében: nem a legolcsóbb, de messze nem is a legdrágább.
Mint arról beszámoltunk ínycsiklandó dubai csokis pizzákat sütnek Szécsényben, valamint megmutattuk, hogy a Balatonnál milyen dubai hamburgert készítettek.