Otthon készült

Befőzés kisokos: így lesz tökéletes a befőtt és a lekvár

getty images
getty images
Bőség idején okos ember tartalékol, az okos háziasszony meg befőz.

Itt a gyümölcsszezon, és vele együtt a befőzés ideje. Ha szerencsénk van, a saját kertünkben teremnek szakmányban a gyümölcsök, ha még nagyobb szerencsénk, akkor foglalkozni sem kell a termesztéssel, mert a jó fej szomszédainktól és szeretteinktől kapjuk a felesleges gyümölcsöt, kevésbé szerencsés esetben meg a piacon vásároljuk. Egy biztos, a bőség idején okos ember tartalékol, az okos háziasszony meg befőz, írta a nlc.hu.

A gyümölcsök tartósítása olyan alapvető konyhai művelet, amit mindenki ismer, vagy ha nem, akkor elég könnyű megtanulni.

Manapság már egyáltalán nem elvárás, hogy több tonnányi gyümölccsel birkózzunk meg és zárjuk üvegbe minden nyáron, de pár üveg befőttet és lekvárt viszont mindenképpen érdemes eltenni, mert az otthon készült finomságoknak nincsen párja.

Az alábbi galériában sorra vesszük, hogyan lesz tökéletes az eltett befőtt és a lekvár.

10 fotó

Mint arról beszámoltunk az idei évben nagy pusztítást végzett az aszály, törpe maradt a kajszibarack Somogyban. Valamint arról is hírt adtunk, hogy a gyümölcs nem azt illeti, aki a fát ültette.

Kapcsolódó
Termelőtől a kamráig: így készül a topligás eperdzsem
Három kiló eperből négy üveg dzsem és másfél liter szörp készült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik