Otthon készült

Ezt az olajat ajánlják a séfek a sütéshez

pixabay
pixabay
Egyenletes barnulást biztosít az ételeknek.

A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk, írt a Nostaly.

Az avokádóolaj vitte a prímet.

Mindegyik séf az avokádóolaj mellett tette le a voksát.

Az avokádóolaj azért remek választás, mert 270 fokon sem ég meg, emellett semleges ízű, selymes textúrájú, és egyenletes barnulást biztosít

– részletezte Cezar Zapata séf.

Az avokádóolaj azért is remek, mert tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal, köztük A- , B3- , D- , E- és K-vitaminnal. Emiatt a bőröd és hajad is hálás lesz.

Az avokádóolaj hidegen sajtolással készül, amely során nem használnak magas hőmérsékletet, hiszen ez rossz hatással lenne értékes összetevőire, valamint nem kerül hozzá semmilyen adalékanyag. Jól passzol mártásokba, szószokba, majonézekbe.

Mint arról beszámoltunk, ha kenőmargarinnal sütnél, erre figyelj oda, de azt is megmutattuk, hogyan kell sütni a bacont, hogy extrán ropogós legyen.

Kapcsolódó
Így lesz tökéletesen ropogós a sült krumpli
Ne kövesd el ezt a hibát sütés közben!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik