Otthon készült

Így marad heteken át sárga és friss a banán

getty images
getty images
Semmilyen különleges eszközre nincs szükség.

Semmilyen különleges eszközre nem lesz szükséged ahhoz, hogy több mint fél hónapon át frissek és barna foltoktól mentesek maradjanak a banánjaid, írta a Nosalty.

A banán az egyik legkedveltebb gyümölcs, ami ugyan gyorsan fogy, ha van a háznál, viszont ugyanilyen gyorsan meg is barnul, hiába figyelünk oda tárolására.

Ez a praktika a fény, az etilén és a hőmérséklet szabályozásával játszik:

  • Lényege, hogy a banánokat fel kell vágni (héjastól), majd jól záródó üvegedénybe téve, fénytől védett helyen, körülbelül 12 fokon tárolni.

Ne tegyük sütő közelébe, mert a hőhatás felgyorsíthatja az érési folyamatot. Semmilyen plusz háztartási eszközt nem kell használni, hiszen a levegővel való érintkezés csökkentésével, ellenőrzött környezetben nem érik olyan gyorsan be, így később indul barnulásnak.

Remekül működő praktikákat már többször is bemutattunk, többek között megosztottunk három trükköt a fokhagyma villámgyors pucolásához, valamint azt is elárultuk, hogy egy filléres trükkel könnyedén eltávolíthatjuk a vegyszert a gyümölcsökről.

Kapcsolódó
Így marad a vaj mindig puha – a franciák trükkje
Rögtön krémes, kenhető lesz a vaj a reggelinél.
Olvasói sztorik