A legtöbben csak vízzel öblítjük le a gyümölcsöket, mielőtt megesszük őket, pedig sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy a rajtuk lévő növényvédőszertől teljesen megszabaduljunk. Most egy japán módszert ismertetünk meg veletek, amivel maradéktalanul eltávolíthatjátok a gyümölcsről a káros anyagokat, írta a Nosalty.
Nem elég a gyümölcsöket vízzel átmosni, mert a vegyszer, amivel kezelték őket, rajtuk marad. És igazából ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem is kell semmi extra eszköz, mégis rengeteget teszünk az egészségünkért.
Így tisztítsd a gyümölcsöt:
- egy tálat megtöltesz hideg vízzel,
- egy evőkanál szódabikarbónát alaposan elkeversz benne,
- ebbe áztatod a gyümölcsöket körülbelül 15 percig,
- az áztatás után alaposan öblíts le.
Ha epret tisztítasz ezzel a módszerrel, arra figyelj, hogy az eper szárát csak a beáztatás és öblítés után távolítsd el, így megakadályozod, hogy a víz és az esetleges szennyeződések behatoljanak a gyümölcs belsejébe. De minden gyümölcs és zöldség tisztításánál kiválóan működik ez az eljárás.
Már több esetben bemutattunk olyan filléres trükköket, amiket érdemes alkalmazni, ilyen például egy egyszerű módszer, amivel többé nem dugul el a lefolyó, valamint azt is megmutattuk, hogyan lehet a gombát villámgyorsan bepanírozni.