Köztudott, hogy a só kiváló természetes tartósítószer – de most egy kevésbé ismert, mégis hasznos praktikát mutatunk. Napi Tippünkben azt mutatjuk meg, hogyan teheted tartóssá az olajat egyszerűen és hosszú távra, írta a Nosalty.
Tartósítsuk a napraforgóolajat egy kis sóval
Van akinél gyorsan fogy az olaj, mert előszeretettel süt bő olajban, de azoknál, akiknél évente pár alkalommal kerül elő a napraforgóolaj vagy éppen nagy kiszerelésben vásárolnak, azoknál nem árt, ha gondoskodnak az olaj tartósításáról. Ehhez nem kell más, csak egy kis konyhasó, amit el kell keverni az olajban.
Arányokról nehéz beszélni, de mennyiségtől függően maximum 1-2 kávéskanálnyi só kerüljön az aranyló folyadékba. Ezzel elkerülhetjük, hogy az olaj idő előtt megavasodjon.
A közelmúltban megosztottuk, hogy egyszerű hozzávalón múlik a ropogós panír, valamint azt is elárultuk, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a banán heteken át ne barnuljon meg.

