A karácsony egyik legkedveltebb édessége a mézeskalács: sokáig friss marad, akár ajándéknak is tökéletes, és a formázás–díszítés örömébe a gyerekek is szívesen bekapcsolódnak. Ráadásul az elkészítéséhez használt fűszerek nemcsak az ünnepi hangulatot fokozzák, hanem számos jótékony élettani hatással is bírnak, írja a green.hu.
Bár a boltok polcain készen is beszerezhetjük a mézeskalács-fűszerkeveréket, valójában otthon is könnyedén összeállítható. A mézeskalács aromás, téli fűszerei ráadásul az egészségünket is támogatják, így fogyasztásukkal egyszerre teszünk jót testnek és léleknek.




Mézeskalács-fűszerkeverék recept
- 2-3 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál őröl gyömbér
- ½ teáskanál szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt kardamon
- ½ mokkáskanál őrölt csillagánizs
- ½ mokkáskanál őrölt szegfűbors
- ½ mokkáskanál koriander
Természetesen az arányok tetszőlegesen változtathatók, vagy akár egyes fűszerek el is hagyhatók. A felsorolt összetevőkön kívül pedig tehetünk még hozzá citrushéjat, vaníliát, édesköményt vagy szerecsendió héjat is. A megadott mennyiség fél kilogramm mézeskalács tészta ízesítéséhez elég.
Pillanatok alatt elkészül a mennyei ízű, puha mézeskalács, ha így készíted, amiből aztán egész falu is épülhet.

