Tájjellegű, a nemzetközi piac érdeklődésére is számot tartó édességet, szilvapálinkával töltött csokoládét gyártanak a Szatmár megyei Aranyosmeggyesen – írta a kronika.ro.
A csoki és alkohol kombinációját a franciák régen feltalálták: konyakos meggyes különlegességük világszerte kedvelt, sok helyen pedig népszerű a rummal töltött nyalánkság is.
Az erdélyi Aranyosmeggyesen több mint száz éve különleges, titkos recept szerint főzik a hagyományos, Európa-szerte ismert párlatot szilvából. Az ital Szatmár megye egyik leghíresebb terméke.
Minőségi pálinka, szilvából nyert koncentrátum és méz alkotja a nem szokványos likőrt. Az a legtermészetesebb, hogy szilvapálinkát is tartalmaz a pralinénk, hiszen csakis ez illik a mi vidékünkhöz – nyilatkozták a csokigyár illetékesei.
A pralinét egyelőre csak szatmári boltokban árusítják, de a gyártók szándékai szerint hamarosan egész Romániában kapható lesz. Várhatóan a szilvapálinkával töltött csoki külföldi megjelenésére sem kell sokat várni, hiszen több országból, így például Japánból is érdeklődtek már a termék iránt.