Virágzó vidékünk

Kézműves portékák vására Salgótarjánban

Szőrméket, csont- és üvegékszereket, porcelánokat, kovácsolt díszeket, kerámiákat, csipkéket, hímzéseket is kínálnak a mesterek.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is megrendezi a Karácsonyi készülődés elnevezésű, kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel és gyermek kézműves foglalkozással egybekötött kiállítását Salgótarjánban.

A kamara kézműipari tagozata által 2004-ben útjára indított program az adventi időszakban minden alkalommal nagy sikert aratott, azokon az ország szinte minden részéből állítottak ki kézművesek. Az idei rendezvény időpontja 2015. december 4-5-e.

Fotó: sokszinű vidék
Fotó: sokszinű vidék

Két helyszín

Az első napon a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Salgótarján, Alkotmány út 9/a.) ad otthont a rendezvénynek, míg december 5-én Salgótarjánban a József Attila Művelődési és Konferencia Központ előtti Fő terén mutatkoznak be a kézműves mesterek. A vásár mindkét napon 10-18 óra között várja az érdeklődőket.

A rendezvényen egyedi kézműves munkákat – egyebek között szőrméket, csont- és üvegékszereket, porcelánokat, kovácsolt díszeket, kerámiákat, csipkéket, hímzéseket, bőrből, gyékényből, gyöngyből, csuhéból készített ajándéktárgyakat – tekinthetnek meg a látogatók, s mindezekből praktikus és egyedi ajándékokat vásárolhatnak szeretteiknek karácsonyi ajándékba.

NKIKkarácsony

Mesterségem címere

A vásár idején „Mesterségem címere” elnevezéssel kézműves foglalkozásokra kerül sor 6-10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján egyórás foglalkozásokon (10.30-18 óra között) – 4-én a kamara épületében, 5-én a JAMKK kölyökkuckójában – vezetik be a kézművesség rejtelmeibe a nebulókat.

A kiállítás és vásár mindkét napon ingyenesen látogatható.

Az ünnepkörhöz kapcsolódóan december 1-18. között az NKIK jótékonysági gyűjtést szervez rászoruló gyermekek részére. Az akció keretében könyv- és játékadományokat várnak dobozokba helyezve, melyeket a kamara épületében lehet leadni. A segítséget előre is köszönik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik