Virágzó vidékünk

Mesebirodalom a magyar pusztában

Látványnak sem utolsó a Nyíradony-Tamásipusztán a napokban átadott két élménykomplexum.

A szállodaként funkcionáló kastély maga a pompa. A kandallók, trófeák, kristálycsillárok és meghitt hangulatú szobák – köztük gyerekszobák – a vendég kényeztetésének csúcsai. Az épület egyik fő látványossága, hogy 110 mázsa 9 karátos kristályt építettek be a csillárokba, amelyek közül a legnagyobb 1,3 tonnás. A hotel melletti kerti tóban – a majd 20 méter hosszú fahídon megközelíthető szigeten – kápolnát emeltek.

mese2
Fotó: hbmo.hu

A mesekastély saját termálkútjából nyeri gyógyvizét.

Wellness részlegén minden megtalálható, amit az ember ilyen környezetben elképzel. Gyógymedence, csúszdás medence gyerekeknek, jakuzzik, izzasztókamrák, sóbarlang, masszázshelyiségek, nyitott termálvizes- és úszómedence között választhat a megfáradt vándor. A kastély gyógyszállóként is üzemel, orvosi rendelővel, műtővel és rehabilitációs részleggel.

Fotó: hbmo.hu
Fotó: hbmo.hu

Aki pedig teljesen ellazult, az a mesekastély szomszédságában kialakított Hókuszpókusz Kalandparkban felfrissülhet, kiélheti mozgási vágyait.

Fotó: hbmo.hu
Fotó: hbmo.hu

A több egységből álló kalandpark műanyag borítású sípályát, lézerharc- és íjászpályát, drótkötélpályát, ugrálóvárat, óriási belső játszóteret, népi játékszigetet kínál a látogatóknak. Van benne 3D-s mozi, és megtekinthető a Kárpátokban élő medvétől az afrikai oroszlánig című trófeakiállítás is.

Fotó: hbmo.hu
Fotó: hbmo.hu

A mesebirodalom kialakításához természetesen szükség volt „némi pénzre” is, és ezt a tulajdonos pályázati forrásokkal egészítette ki. A kastély, azaz a Borostyán Medhotel kétmilliárd forintos beruházását 997 millió forinttal, míg a kalandpark 727 millió forintos beruházását 500 millió forinttal támogatta az Európai Unió – írta az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik