Virágzó vidékünk

Csillagokkal minősítettek 21 magyarországi fürdőt

Öt kategóriában adják át az elismeréseket, miközben készül a magyar gyógy- és termálfürdők térképe.

A fürdők nemzeti tanúsító védjegyét 2015-ben, bevezetésének első évében 21 magyarországi fürdő szerezte meg, szolgáltatásaikra közel 40 tanúsító védjegyet adtak ki – közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel.

A fürdők nemzeti tanúsító védjegye cím öt kategóriában érhető el, többek között gyógyfürdő, élményfürdő, strand és uszoda, medical wellness kategóriákban, a minősítéssel 1-5 csillag közötti besorolás szerezhető.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A fürdők minősítését a Magyar Fürdőszövetség végzi szakértőinek bevonásával, a végső döntést a Nemzetgazdasági Minisztérium hozza meg.

A Fürdőszövetség célja, hogy a magyarországi fürdőegységek jelentős része a következő években elnyerje az adott fürdő szolgáltatásainak megfelelő minősítést. Az 5 évre elnyerhető minősítést az időszak alatt többször ellenőrzik, ez a szolgáltatások minőségének javulásával és bővülésével jár majd.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Jelenleg Magyarországon 561 fürdő, illetve uszoda található, amelyek közül 386 tart egész évben nyitva. A szövetség kutatása alapján nagyjából 200 olyan fürdő működik az országban, melynek turisztikai jelentősége van.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben kitérnek arra is, hogy a Magyar Fürdőszövetség ajánlásával a jövőben elkészül Magyarország gyógyfürdőinek és termálfürdőinek térképe, amin az összes hazai gyógy- és termálfürdő szerepel majd.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A kiadványban 58 fürdő részletesebben is bemutatkozhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik