Virágzó vidékünk

Ezek lettek a holnap magyar városai

Elismerést kaptak fővárosi kerületek, Tata két kategóriában nyert.

A Holnap városáért Díjat 2013-ban alapította három kategóriában a City Hungary. Az elismerést az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsággal együttműködve azóta minden évben átadják.

Kecskemét - Fotó: Wikimedia Commons
Kecskemét – Fotó: Wikimedia Commons

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak, hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E program része a Holnap városáért Díj, melynek elismeréseit január 21-én Budapesten adták át.

Vác - Fotó: Wikimedia Commons
Vác – Fotó: Wikimedia Commons

A pályázatot három – fenntartható városért, zöld városért, valamint a művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért – kategóriában írták ki. Az elsőben csak önkormányzatok, a másodikban az önkormányzatok mellett vállalkozások, a harmadikban az előző kettő mellett helyi közösségek is pályázhattak.

Takács Júlia a City Hungary ügyvezető igazgatója, a díj alapítója az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Ezt tiszteletben is kell tartanunk! Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a magyar települések. Ehhez ösztönző erő lehet, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni.

A Holnap városáért Díj 2015 győztesei

Fenntartható városért kategóriában

Budapest XIII. kerület, Kaposvár

Kaposvár - Fotó: Wikimedia Commons
Kaposvár – Fotó: Wikimedia Commons

Zöld városért kategóriában

Budapest XVI. kerület, Nagykőrös, Szentes, Tata

Tata - Fotó: Wikimedia Commons
Tata – Fotó: Wikimedia Commons

Cégek: FKF Nonprofit Zrt., Pannonpower, Skanska Magyarország Ingatlan Kft., STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategóriában

Gödöllő, Vác, Kecskemét, Kisújszállás, Szolnok, Tata, Jászberény, Tokaj

Tokaj - Fotó: Wikimedia Commons
Tokaj – Fotó: Wikimedia Commons

Cég: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik