Virágzó vidékünk

Szabadfalu Tarzannal csalogatná a turistákat

A világhírű színész népszerűségére építenék az idegenforgalmat a faluban.

A Temes megyei Turizmust Népszerűsítő és Fejlesztő Egyesület (APDT) Tarzan alakjának a felidézésével szeretne turistákat vonzani az erdélyi megyébe.

A Tarzant alakító Johnny Weissmüller (eredeti nevén Johann Weissmüller) a Temesvárral szomszédos településen, Szabadfalun született 1902-ben. Az egyesület fel akarja venni a kapcsolatot az úszóbajnok-színész örököseivel, hogy jogszerűen használhassák fel Weissmüller és az általa alakított Tarzan nevét – írta a nyugatijelen.

Ifjabb Johnny Weissmüller 2004-ben, apja születésének 100 évfordulóján Temesváron járt, akkor egy bizonyos Constantin Dumitra, az Atletic Club Maraton Egyesület (APDT) elnöke szervezte meg a látogatását. A sportember engedélyt kapott a Weissmüller-örököstől, hogy egy sporteseményt szervezzen az egykori úszóbajnok nevének égisze alatt.

Fotó: johnnyweissmuller.com
Fotó: johnnyweissmuller.com

Az egyesület most arra szeretne engedélyt kérni, hogy Szabadfalun helyezzenek ki egy hatalmas táblát, amely bemutatná Johnny Weissmüllert, a település híres szülöttjét, így Tarzanból turisztikai terméket „csinálnának.” Az egyesület „tarzanos” emléktárgyakat – hűtőmágnesek, csészék, kulcstartók – is szeretne gyártani, amelyeket a turisztikai információs központokban osztogatnának a turistáknak.

Emlékeznek?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik