Virágzó vidékünk

2 ezer forintért kapható a dobozba zárt balatoni levegő

Hogy mire jó, arról nincs információ, üzletnek biztosan kifizetődő lesz.

Katona Róbert egyéni vállalkozó tavaly robbant be a piacra a palackozott budapesti levegővel, a Budapest Air-rel. Az ötletet Franciaországból merítette, ahol még gyermekkorában látta a szardíniás dobozba csomagolt párizsi levegőt – írta a hvg.hu.

Az ötlet tehát nem egyedi, a vállalkozó csupán átültette magyar viszonyokra. Főleg exkluzív ajándékboltokban árusítják, dobozát 1500-2000 forint közötti összegért.

Fotó: Facebook/Air Budapest
Fotó: Facebook/Air Budapest

A budapesti levegő után Katona Róbert a balatoni levegőt is „lehalászta”. Mint Facebook-oldalukon olvasható, a Balaton különböző pontjairól gyűjtötték a levegőt, hogy a legmegfelelőbb összetételt érhessék el az emlékek felidézéséhez. Az elegáns csomagoláson ez olvasható: „Száz százalék valódi és friss, vidd magaddal.”

Dobozba zárt levegőt egyébként a világ több pontján árulnak.  A legközelebbit Erdélyben: a 100% székely hargitai levegő márkanévvel ellátott termék a Madarasi Hargita csúcsáról származik, mint írják, azoknak, akik imádják a hegyeket.

Fotó: Facebook/Hargitai levegő
Fotó: Facebook/Hargitai levegő

Erdélyben a levegőárusok már újítottak

Aki nem kíván díszdobozos levegőt vásárolni, annak a már egyszer elhasznált tároló palackjait, üvegeit olcsón megtöltik friss hargitai levegővel.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik