Virágzó vidékünk

Óriás dínókkal gazdagodik a Veszprémi Állatkert

Nyártól a több százmillió évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe is bepillanthatnak a látogatók.

Életnagyságú dinoszaurusz-modellek lesznek láthatók a nyár elején nyíló veszprémi őslényparkban, ahol a látogatók egy földtörténeti kiállítást is megtekinthetnek a T-Rex, a Triceratops vagy a Spinosaurus modellje mellett – írta az MTI.

Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert
Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert

Az állatkert kéthektáros, fás-ligetes őslényparkjában harminc különböző méretű, a legújabb tudományos kutatások alapján készített dinoszaurusz-modell lesz látható. A Diplodocus hossza például meghaladja a 22 métert, a T-Rex magassága pedig a négy métert. Az Apatosaurus hat méter magasságban ágaskodik majd a látogatók feje fölé.

Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert
Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert

Az őslényparkba látogató gyerekeknek játékos foglalkoztatókat alakítanak ki, ahol próbára tehetik ügyességüket. Részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz csontváz játékos feltárásában, a legkisebbek kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki. A dinoszaurusz parkot az állatkerti belépőjeggyel lehet majd látogatni.

dino4

Földtörténeti kiállítás és őslénypark

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően átlagosan 5-6 órát töltöttek az állatkertben a látogatók, megismerve állatvilág sokszínűségét a legkisebbektől a legnagyobbakig, a rovaroktól a legfejlettebb emlősökig. A hiánypótló földtörténeti kiállítás és őslénypark megnyitásával a vadaspark egész napos programmá válhat a családok számára. A dinoszauruszok egyébként a mezozoikumban éltek. Előfordult közöttük békés növényevő és vérszomjas ragadozó is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik