Virágzó vidékünk

A legszebb kirándulások helyszínei, tőzikével és hamarosan nárcisszal

A tavasz az ország egyre több helyén mutatja magát. Virágba borultak a tőzike mezők, hamarosan nyílik a nárcisz is.

Letenyétől nem kell messze utazni, hogy csodát lássunk. A zalai dombok között található egy kis falu Tormafölde, amelynek környékén ilyenkor több hektáron virágzik a tőzike. A varázslatos tőzike-virágmező egy erdőben, természetvédelmi területen található.

A másik varázslatos “mesebirodalom”

Répce mentén, Csáfordjánosfa határában fekszik a Kisalföld ritkaságszámba menő keményfa-ligeterdeje, a „Répce erdeje”. Óriási tömegben virágzik itt a tavaszi tőzike, milliószám bókolnak hófehér virágai a fák alatt. A falu határából tanösvény vezet a tőzikéshez, ezt tábla is jelzi. Az erdei utakon többnyire  a víz és a sár az úr.

Jó tudni, hogy a Répce-ártér 1999 óta része a nemzeti parknak, és bírság járna egyetlen szál virág letépéséért is. Fotózni és csodálni a tőzike-tengert, azt lehet.

Fotó: Molnár Katalin
Fotó: Molnár Katalin
Fotó: Molnár Katalin
Fotó: Molnár Katalin
Fotó: Molnár Katalin
Fotó: Molnár Katalin

7000 tő nárcisz virít hamarosan Monoszlón

A Balaton északi partjától nem messze, a Káli-medencében található Monoszlón található a levendulájáról híres Magyar Provence. Az idén márciusban is érdemes lesz ellátogatni a birtokra hiszen 7000 tő kezd virágot bontani a levendulabokrok között. A 10 fajta nárciszből tetszés szerint válogathatunk és vásárolhatunk.  Facebook bejegyzésük szerint három nárciszos hétvégét is terveznek. Március 26-28, április 2-3, április 9-10 az a három hét vége, amikor naponta 10 és 18 óra között várják az érdeklődőket és vásárlókat Monoszlón.

gardenia.net

Fotó: gardenia.net2
Fotó: gardenia.net2
Fotó: gardenia.net
Fotó: gardenia.net
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik