Virágzó vidékünk

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Idén is lesz közös európai szemétszedés.

Már lehet jelentkezni az idei TeSzedd! szemétgyűjtési akcióra, amely most először négynapos lesz: 2016. április 28. és május 1. között várják az önkénteseket.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg a szemétgyűjtési akciót, melynek keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Tisztítsuk meg Európát!”nemzetközi kezdeményezéshez.

A 2016-os eseményre április 18-án éjfélig lehet regisztrálni a www.teszedd.hu oldalon, ahol minden, az akcióval kapcsolatos tudnivaló megtalálható. Országszerte várják a baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat, óvodáskortól az egyetemistákig.

teszedd2

Idén is nagy szükség van koordinátorok jelentkezésére, valamint a találkozási pontokhoz csatlakozó önkéntesekre. A koordinátorok most is létrehozhatnak nyílt és zárt találkozási pontokat. Az előbbiekhez bárki csatlakozhat, utóbbiak esetében a koordinátor csak a saját önkéntes csapatával szedi a szemetet.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket, a zsákokat és a védőkesztyűket most is a hulladékgazdálkodási igazgatóság biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik