Virágzó vidékünk

Ezzel a húsvéti bödönnel mindenki jól jár

Nyuszi, kecske, vendégváró falatok, ünnepi dekoráció egy helyen.

Március 19-én délután, március 20-án pedig délelőtt össznépi nyüzsgésre várják az érdeklődőket a Bödön Háztáji és Kézműves Piacra a Szeged Plázában.

A 2013 szeptemberétől működő Bödön Piac elhozta és újra megszerettette a szegediekkel a vidék ízét. Idősebbek és olykor meglepően fiatalok, helyi hagyományainkat őrző gazdák és gazdaasszonyok, a szó legnemesebb értelmében vett parasztok, és a városból a természethez visszatért emberek árulják itt saját kezűleg, nagy gonddal, hozzáértéssel készített portékáikat és rakják a vásárlók elé életük munkáját.

Fotó: Facebook/Bödön Piac
Fotó: Facebook/Bödön Piac

Kistermelői kolbászt, sajtot, házi, üstben főtt lekvárt, házi süteményt és kekszet, helyi gyümölcsből készült gyümölcslevet éppúgy találni a piacon, mint kézzel készített vegyszermentes szappant vagy varrott játékokat.

Ezúttal is lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere, de bizonyára a húsvéti asztalra való finomságok bőséggel. Egy kis parasztkolbász, falusi sonka, kapirgálós csirke tojása, házi kenyér, otthon készített torma. S persze egyedi kézműves dekorációk az ünnepekre, illetve kreatív locsoló ajándékok arra az esetre, ha már unnánk a tojást!

Fotó: Facebook/Bödön Piac
Fotó: Facebook/Bödön Piac

Bödön-filozófia

A piac létrehozói egyrészről szeretnék, ha minél több család látná be: fontos szempont a vásárlásnál, hogy az étel, ami az asztalra kerül, honnan érkezik, hogyan és miből készül. Másrészről arra törekednek, hogy a helyi termelők és kézművesek minél szélesebb körben bemutatkozhassanak, és ezáltal növelhessék vásárlókörüket.

A piaci nyüzsgés velejárója a sok kísérő program. Csupán ízelítő a választékból: kézműves foglalkozás, tojásfestés, gyereksarok ügyességi játékokkal, kötélugró bemutató, bűvészműsor kicsiknek és nagyoknak, kosárhinta, népi játszótér, nyuszi és kecske simogató.

Fotó: Facebook/Bödön Piac
Fotó: Facebook/Bödön Piac

A magunk részéről jó bödönözést és kellemes húsvétolást kívánunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik