Első ízben rendezte meg a helyi ízek vásárát a paksi Agricum termelői termékek boltja. A minapi rendezvény olyan jól sikerült, hogy máris kitűzték a következő időpontját, melyre 2016. május 7-én kerül sor.
Spájz névre keresztelték a termelői piacot, melyre Paksi Hírnök.
Volt ott sajt, lekvár, méz és kézműves termék minden mennyiségben, és a szervezők legnagyobb örömére érdeklődőből sem volt hiány – írta aSzentandráspusztáról például fűszeres gomolyát, parenyicát, áfonyás-lilahagymás, medvehagymás és kapros-fokhagymás sajtot kínáltak,
és gyümölcschipsek is kelendőek voltak, de sokan megkedvelték a pörbölyi fügés finomságokat és gyümölcskészítményeket, miként a hagyományos eljárással készült parasztkolbászt és más füstölt húsokat is.az Erzsébet Nagy Szállodában, ahol külön akcióval is készültek: féláras napot tartottak a kávéházban. Az önkormányzat támogatásával az Agricum ingyenesen biztosítottai a részvételt és a standok használatát a termelőknek.
A Spájz bizonyította: van igény a kézműves termékekre, a helyben megtermelt élelmiszerre és arra is, hogy a lakosság személyesen találkozhasson a termelőkkel. Ezért sem meglepő, hogy a vevők és a helyi alapanyagból helyben készült termékeket kínáló termelők is elégedetten távoztak az első ízben megrendezett termelői piacról.
Fotók: Fitt Tamás/Paksi Hírnök