Virágzó vidékünk

Létkérdés a Balatonnál az üzletek vasárnapi nyitva tartása

A magyar tenger partján fekvő települések polgármesterei tovább harcolnak kezdeményezésük valóra váltásáért.

Létkérdés a balatoni turizmus számára a vásárnapi nyitva tartás – erről is beszéltek a polgármesterek a Balatoni Szövetség legutóbbi, Balatonkeresztúron tartott ülésén – tudósított a Somogy Televízió.

Csak közösen megy

A 80 önkormányzatot tömörítő Balatoni Szövetség 25 éve alakult újjá, azóta segíti a parti településeket. A polgármesterek szerint fontos, hogy legyen egy erős érdekképviselete a településeknek, egyedül ugyanis nehezen tudják elérni céljaikat. Ezek közé tartozik az üzletek vasárnapi nyitva tartásának kiharcolása is.

tihany4

Nemzetgazdasági érdek

Mint a polgármesterek megfogalmazták: nemcsak a balatoni régió, hanem az egész nemzetgazdaság érdeke, hogy a nyári csúcsszezonban 8 hétvégén nyitva tarthassanak a parti üzletek. A balatoni vállalkozások versenyképességének megőrzéséhez égetően szükséges a vasárnapi nyitva tartás, mely a vendégek és a cégek szempontjából is fontos.

zarva1

Megvizsgálják az igényt

Mint azt korábban megírtuk, a szövetség legutóbbi kérvényére a turizmusért felelős helyettes államtitkártól azt a választ kapták, hogy megvizsgálják azt az igényt, miszerint ne a kormány döntse el, melyik meghatározott vasárnapokon lehessenek nyitva az üzletek, hanem térségenként – így a Balatonnál – a turisztikai igényeknek megfelelően dönthessék el a kérdést, és nem évi öt, hanem nyolc napra vonatkozóan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik