Virágzó vidékünk

Már vetítik a mozik 2016 legjobb magyar természetfilmjét

Ritkán látott tájak, száraz pusztaságok, vizes élőhelyek.

Március 24-től már látható a magyar mozikban Mosonyi Szabolcs Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című alkotása, amely az idei Magyar Filmhéten elnyerte a legjobb természetfilmnek járó díjat. Kedvcsinálónak egy rövid előzetes:

Egy aranysakál fajta élete

A forgalmazó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a film a Kiskunság és a Nagykunság vad tájait és változatos élővilágát tárja a néző elé, miközben egy fiatal aranysakál-falka életét követi végig. Az egykoron ezeken a tájakon tanyázó ragadozófaj évtizedekre eltűnt Magyarországról mielőtt a közelmúltban ismét felbukkant volna.

kunsag3

Ritka felvételek

A 60 perces színes dokumentumfilm forgatása csak engedéllyel látogatható helyszíneken is zajlott, így olyan ritkán látott tájakat élvezhet a közönség, amelyet a legkülönfélébb madarak, emlősök, ízeltlábúak és gyönyörű növények népesítenek be, valamint száraz pusztaságok és vizes élőhelyek színesítenek – áll a közleményben.

kunsag2

Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr biológia-földrajz szakos tanárként diplomázott, feleségével, Bagladi Erikával 2000-ben kezdtek el foglalkozni ismeretterjesztő filmek készítésével. Mosonyi Szabolcs munkáit ma számos külföldi és magyar televíziós csatorna sugározza, filmszínházak vetítik.

A 2. Magyar Filmhéten a legjobb természetfilm díját elnyerő Vad Kunság forgatókönyvét Bagladi Erika írta, a népzenei motívumokat felhasználó kísérőzene Mátyás Attila Merkaba munkája.

Fotók: Facebook/Vad Kunság

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik