Virágzó vidékünk

Magyarországon nyílt meg Európa első bormozija

Megnyílt Magyarország első bormozija a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon, Kéthelyen.

A Kristinus Vinocino egyedülálló moziélményt kínál a hazai és nemzetközi filmbarátoknak és borkedvelőknek és pattogatott kukorica helyett grissinivel várják az érdeklődőket.

A Balatonmáriafürdőtől mindössze tíz percre található pincészet immár gazdagon színesíti a turisták programját egy kellemes koncerttel, hangulatos vacsorával, impozáns borral vagy egy jó film megtekintésével.

Fotó:siófokportál

Minden vetítés este 6 órától kezdődik és a filmet nézők  az előadás alatt felfedezhetik a díjnyertes borok titkait is. Mind e mellé mellé kétféle ropogós grissini snack is dukál, amihez természetesen finom szósz is jár.

Fotó: Kristinus Borbirtok
Fotó: Kristinus Borbirtok

A birtok egyik nagy kedvence az ínyenc Gasztro Műhely is. Az étlap kínálata ízelítőt nyújt abból, amit majd a hamarosan nyíló étterem tökélyre visz, de már a Gasztro Műhely sem ismer kompromisszumot az alapanyagok minőségében, a tálalás esztétikájában és a helyi termékek iránti elkötelezettségben.

Ez év elején nyitott a 10 szobás Vinotel amely még kényelmesebbé teszi a kalandozást a Kristinus világában. A Vinotel koncepciójának a középpontjában természetesen a Balatont és a borokat találják.

 

A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászat 7 éve készít díjnyertes borokat.  A borbirtok 55 hektáron, 22 magyar alkalmazottal termel díjnyertes borokat Kéthelyen 2005 óta. Példaként említve, a 2015-ös VinAgora legszebb magyar fajtaborának járó elismerésével jutalmazták a pincészet 2011-es Merlot-ját, Cabernet Franc-ja pedig szintén ezen a seregszemlén szerzett arany minősítést.

A Kristinus Borbirtokon túl Kéthely izgalmas turisztikai desztináció is a Balaton mellett. A tíz kilométeres távolság kerékpárral is kényelmesen megtehető, így a Balaton-kerülő bringatúrák programjába is könnyen beilleszthető egy látogatás. Jó szórakozást!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik