Virágzó vidékünk

Idén is megcsodálhatjuk óriáskerékből a Balatont

Lenyűgöző panoráma tárul elénk a 10 perces utazás során.

Az egyedülálló óriáskerék 2000-ben mutatkozott be a hannoveri világkiállításon, és 2015-ben Siófok is fogadta a szerkezetet. A Siófoki Hírek Facebook-oldalán rövid hírben közölte: „június 16-tól augusztus 28-ig ismét lesz.” Magyarul: 2016 nyarán az óriáskeréken ülve újra élvezhetik a turisták a csodálatos balatoni panorámát.

A Balaton a siófoki Nagystrandon álló, korábban a hannoveri világkiállításon mûködõ, 70 méter magas óriáskerékrõl fotózva 2015. június 25-én. Negyven kabinjában mintegy háromszáz személy foglalhat helyet. Fotó: MTI - Nagy Lajos
A Balaton a siófoki Nagystrandon álló, korábban a hannoveri világkiállításon működő, 70 méter magas óriáskerékről fotózva 2015. június 25-én. Negyven kabinjában mintegy háromszáz személy foglalhat helyet. Fotó: MTI – Nagy Lajos

A közel 70 méter magas, 400 tonnás óriáskeréken ülve élvezhetjük a Balaton szépségét. A 10 perces utazás alatt láthatjuk szinte az egész Balaton környékét.

Fotó: MTI - Nagy Lajos
Fotó: MTI – Nagy Lajos

Az óriáskerék 40 kabinja között akadálymentesített fülke is található. Esténként 30 ezer színes égő varázsolja még hangulatosabbá a hatalmas szerkezetet.

Címfotó: MTI – Nagy Lajos

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik