Virágzó vidékünk

2016-ban ez lett a magyar tenger fagyija

Másodszor nyert ugyanaz a balatoni fagyizó.

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os Balaton fagyija címet. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz-, illat- és színharmóniát is figyelembe vette a kóstolás során, plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása is – írta az I love Balaton.

A győztes, a Vulkánok ajándéka egy százszázalékos Szent György-hegyi mustból készített fagylalt citromfűvel és mentával ízesítve, ribizlis szósszal meglocsolva. A fagylalt a tégelyben vulkán formát kapott, utalva arra, hogy a badacsonyi borvidék a vulkánok működésének köszönhetően alakult ki.

És még a receptet is megtaláltuk itt.

Vulkánok ajándéka

Ez kell hozzá:

3000 gramm pasztörizált kékfrankos szőlőből készített rosé must (cukorfoka 17%) , 1200 gramm sovány tej (a tej helyett tehetünk ugyan ezen mennyiségű vizet is, így laktóz mentes fagyit is készíthetünk), 650 gramm cukor, 400 gramm gyümölcs, „100”-as kötőanyag (Mec3 Frutta-Frutta), 1 citrom leve, 10 gramm friss citromfű, 10 gramm friss menta,  2 gramm habosító

Fagyasztás és formázás után díszítés piros ribizli variegátóval, friss mentával, szőlővel.

Piros ribizli variegátó elkészítése 1 kg gyümölcsre

1000 gramm piros ribizli, 300 gramm cukor, 250 gramm Komprital Giubileo Frutta Piu (3 féle cukor keveréke és pektin), 100 gramm glükóz szirup (M-gel),  100 gramm folyékony szőlőcukor (Komprital).

Ezeket az összetevőket felfőzzük 85 fokra, majd visszahűtjük. Jó egy hétig tartósítás nélkül hűtőben tárolható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik