Virágzó vidékünk

Tabajd, ahol 800 métert sétálhatunk mezítláb, boldogan

Először is kezdjük azzal, hogy létezik egy nagyszerű hely, ami ingyen látogatható a nap 24 órájában, tehát éjjel-nappal nyitva és még a kutyát is bevihetjük.

Nos, ez a szuper hely Tabajdon, a Mezítlábas Park.

mezitlábaspark

Ha nem voltatok még, akkor érdemes ellátogatni a Fejér megyei kis faluba.  Tabajd 45 km-re van Budapesttől, a park bejárata rögtön a falu közepén található.

Mi az, hogy Mezítlábas Park?

A Mezítlábas Park egy érdekesen kialakított park ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon.

21 féle járófelületen tehetjük próbára talpi érzékenységünket és egyensúlyérzékünket

Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. Megtapasztalhatjuk, milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül.

Galéria
Fotó: mezítlábaspark.hu

Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak.  Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra.

A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, annak tulajdonságairól.

A sétány kb. 800 méter hosszú, melyet kényelmes sétával 20-30 perc alatt tehetünk meg. Fantasztikus élmény és kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak!

Íme egy kis ízelítő

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik