Virágzó vidékünk

Virágos Magyarországért: keresik a legszebb falvakat és városokat

Közel 300 település jelentkezett az idei versenyre.

Közel 300 település jelentkezett az idén 23. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. A résztvevők száma a tavalyi megmérettetéshez képest egyharmadával nőtt.

A szervező Magyar Turisztikai Ügynökség közölte: a versenynek minden évben kiemelt témája van, idén azt a hazai éttermet keresik, amely kiemelt figyelmet szentel környezete gondozottságára, virágosítására.

A turisztikai régiók közül Budapestről és környékéről 32, Nyugat-Dunántúlról 50, Közép-Dunántúlról 28, Balatonról 29, Dél-Dunántúlról 43, Észak-Magyarországról 36, Észak-Alföldről 26, Dél-Alföldről 30, míg a Tisza-tavi régióból 7 nevezés érkezett.

rozsamariakalnokdzsungelorszaghu

A területi zsűrik 2016 nyarán keresik fel a benevezett településeket, a helyszínbejárások után nevezik meg a verseny kiírói 2016 legvirágosabb városát és falvát, amelyek 2017-ben képviselhetik Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Tavaly Siófok és Balatongyörök indult az európai versenyen, ahol Balatongyörök aranyérmet, Siófok pedig ezüstérmet és a legszebb főtér különdíját nyerte el.

virágosmo

Ebben az évben Mosonmagyaróvár és Dunakiliti készül az európai megmérettetésre. A nemzetközi zsűri július 1-4 között keresi fel a két települést – írta az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik