Virágzó vidékünk

Itt a balatoni strandok toplistája

A július 8-ai és július 22-ei hétvégére szinte már lehetetlen szállást találni a magyar tenger partján.

A siófoki Aranypart a magyarok kedvenc balatoni strandja, minden ötödik nyaraló Siófokot választja a legszívesebben, a magyar tenger optimális hőfoka pedig 25°C – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből.

A megkérdezettek több mint fele úgy érzi, hogy az elmúlt években javult a balatoni strandok színvonala, így a vendég is egyre több. Ennek köszönhetően a július 8-ai és július 22-ei hétvégére szinte már lehetetlen szállást találni a Balaton mellett.

Fotó: MTI - Varga György
Fotó: MTI – Varga György

A Balaton-parti strandok toplistáján a siófoki Aranypart és Nagystrand szerezte meg az első két helyet, előbbi elsősorban a 36-45 év közötti nyaralók körében népszerű, míg utóbbit a fiatalabbak választják előszeretettel. A Szallas.hu felmérésében a dobogó harmadik fokán az óriás hullámcsúszdával és sportpályákkal rendelkező Balatonlelle Napfény Strandfürdő végzett, ami nem meglepő, mivel minden harmadik nyaraló a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek alapján választ strandot.

balatonstrand1

A part menti települések rangsorában Balatonfüred követi Siófokot, míg Balatonlelle a harmadik helyen áll.

A kedvenc balatoni strandkaják még mindig a sült hal és a lángos, szomjoltóként pedig most is az ásványvízre és a sörre voksolunk.

A Szallas.hu kutatása szerint az ennivaló mellett egy jó könyv, a kártyapakli és a keresztrejtvény a strandtáskák kihagyhatatlan elemei. A nyaralók fele olvasással, minden harmadik magyar pedig kártyázással üti el az időt a parton, a sportolás viszont csak minden negyedik üdülőnek jelenti a program részét.

Fotó: MTI - Varga György
Fotó: MTI – Varga György

A kedvenc időtöltések között a balatoni „romantikázás” sem ritka, a megkérdezett nyaralók közül minden ötödik „bújt már össze” kedvesével a Balatonban vagy annak partján.

A balatoni nyaralók véleményét átlagolva az ideális vízhőmérséklet 25°C.

Címfotó: MTI – Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik