Virágzó vidékünk

“Virágot egy mosolyért” – Virágcsokrok ezreit helyezik el az utcákon

Hallottad már? Június 28-án mosolyra és befogadásra váró virágcsokrok lepik el az országot.

A hazai virágkötők – a tavalyi nagy siker után – ismét virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak. Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. – olvasható a Balkonada oldalán.

Virágot egy mosolyért!

Az e címmel indított nagyszabású kezdeményezés a virágkötők összefogásának köszönhetően már második alkalommal valósul meg 2016. június 28-án. A The Lonely Bouquet nevet viselő nemzetközi kezdeményezés Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban különösen népszerű, ehhez csatlakozik a magyar virágkötő társadalom is.

Az ország bármely szegletében járva mosolyt fakasztó és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk.

Fotó: virágutazó.hu
Fotó: virágutazó.hu

A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új gazdik visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok.

Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen!

A kezdeményezésben résztvevő virágüzletek térképét itt találod

A tavalyi “Virágot egy mosolyért – Fogadj örökbe egy virágcsokrot” rendezvényt megelőzően Magyarországon évtizedek óta nem volt ekkora méretű, ilyen sok embert és helyszínt érintő virágos megmozdulás. Az esemény különlegességét az adja, hogy a virágokat nemcsak megcsodálni lehet, de a szerencsés megtaláló haza is viheti magának, vagy továbbajándékozhatja egy számára különleges embernek.

Láttad már a tavalyi mosolygós nap videóját?

A virágcsokrokat és a mosolygó embereket az idén 2016. június 28-án érdemes keresni országszerte.

Virágot egy molyosért! Fogadj örökbe egy virágcsokrot és érjen körbe a mosoly!

További részletek az esemény hivatalos honlapján: viragotegymosolyert.hu és facebook oldalán

Kapcsolatfelvétel: info@viragotegymosolyert.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik