Virágzó vidékünk

Palacsintából készítik el a Kilenclyukú hidat

Palacsintaország fővárosának jelmondata: süssétek meg Magyarországot!

Tavaly egy kastélyt építettek meg palacsintából, idén a hortobágyi Kilenclyukú hídtól a Rubik kockán át akár a saját települése templomát vagy kocsmáját is elkészítheti bárki a 7. Palacsinta Fesztiválon Mátraterenyén.

A Nógrád megyei Mátraterenye 2016. július 16-án ismét Palacsintaország fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep. 2010-ben ezen a fesztiválon sütött 262 fő egyszerre palacsintát, valamint 2013-ban Pokol Krisztián szintén itt döntött meg egy újabb különleges rekordot: 24 óra alatt ő sütötte a legtöbb palacsintát, egészen pontosan 7422 db-ot.

Tavaly újabb rekordot állítottak fel a fesztivál résztvevői: elkészítették a legnagyobb ehető palacsinta építményt, nevezetesen a bátonyterenyei Gyürky-Solymossy kastély és parkjának méretarányos kicsinyített mását!

palacsinta1

Lesz kavicsos palacsinta is

Aki tavaly nem kóstolta, idén is megkóstolhatja a különleges „Újfalusi kavicsos palacsintát”, illetve a több száz-féle különleges, finomabbnál finomabb palacsintát. A sütögetés mellett színes gasztronómiai és kulturális forgatag fogadja a Palacsinta Fesztiválra ellátogató közönséget.

2016. július 16-án a „Süssétek meg Magyarországot!” jelmondattal várják a szervezők a résztvevőket, akik remélik, hogy az előző esztendőkhöz méltón roppant kreatívak lesznek a palacsintasütő csapatok Magyarország témában.

Ne feledjük, Kató néni is ott lesz a bulin:

Címfotó: A 2015-ös remekműben palacsintából formázták meg a kisterenyei kastélyt és kertjét

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.