Virágzó vidékünk

Palacsintából készítik el a Kilenclyukú hidat

Palacsintaország fővárosának jelmondata: süssétek meg Magyarországot!

Tavaly egy kastélyt építettek meg palacsintából, idén a hortobágyi Kilenclyukú hídtól a Rubik kockán át akár a saját települése templomát vagy kocsmáját is elkészítheti bárki a 7. Palacsinta Fesztiválon Mátraterenyén.

A Nógrád megyei Mátraterenye 2016. július 16-án ismét Palacsintaország fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep. 2010-ben ezen a fesztiválon sütött 262 fő egyszerre palacsintát, valamint 2013-ban Pokol Krisztián szintén itt döntött meg egy újabb különleges rekordot: 24 óra alatt ő sütötte a legtöbb palacsintát, egészen pontosan 7422 db-ot.

Tavaly újabb rekordot állítottak fel a fesztivál résztvevői: elkészítették a legnagyobb ehető palacsinta építményt, nevezetesen a bátonyterenyei Gyürky-Solymossy kastély és parkjának méretarányos kicsinyített mását!

palacsinta1

Lesz kavicsos palacsinta is

Aki tavaly nem kóstolta, idén is megkóstolhatja a különleges „Újfalusi kavicsos palacsintát”, illetve a több száz-féle különleges, finomabbnál finomabb palacsintát. A sütögetés mellett színes gasztronómiai és kulturális forgatag fogadja a Palacsinta Fesztiválra ellátogató közönséget.

2016. július 16-án a „Süssétek meg Magyarországot!” jelmondattal várják a szervezők a résztvevőket, akik remélik, hogy az előző esztendőkhöz méltón roppant kreatívak lesznek a palacsintasütő csapatok Magyarország témában.

Ne feledjük, Kató néni is ott lesz a bulin:

Címfotó: A 2015-ös remekműben palacsintából formázták meg a kisterenyei kastélyt és kertjét

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik