Virágzó vidékünk

Sör-, bor-, pálinkaünnepek a Balaton-parton

A sör és borkedvelők a következő napokban is többféle balatoni program közül választhatnak, ahol a bemutatókat, kóstolókat szórakoztató és kulturális programok is kísérik. Badacsonyban és Zánkán tartanak még a borhetek, Balatongyörök és Zamárdi szintén borokkal, Keszthely pedig sörökkel várja a fesztiváljaira a vendégeit.

Egymást érik ezen a hétvégén is a rangos sör- és borünnepek a Balaton körül. – olvasható a hírbalaton oldalán.

Július végéig tart a Badacsonyi Borhetek 2016. Borgasztronómiai fesztivál. Az estéket színpadi fellépők, előadók, ingyenes koncertek teszik emlékezetesebbé. A fesztivál a badacsonyi bornak és termelőinek ünnepe, amelynek programválasztékában a kulturális és szakmai műsorok, előadások mellett folklór és könnyűzenei programok, valamint kézműves bemutatók is szerepelnek.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Július 30-ig tartanak Zánkán a Borhetek. A községi strand bejárata előtti borutcában hét borház részvételével minden este borkóstolás és műsor várja az érdeklődőket. A rendezvény minden korosztályra figyelemmel levő repertoárjában kulturális programok, utcabál, néptánc, zenés műsorok, valamint gasztronómiai programok is szerepelnek.

Fotó: zánka.hu
Fotó: zánka.hu

A Balatongyöröki Borfesztivál négy napja során a látogatók megismerkedhetnek a helyi és környékbeli borokkal, illetve gyermekprogramok, kézműves vásár, könnyűzenei koncertek és utcabál várja a szórakozni vágyókat.

A Zamárdi Rosé Fesztiválon a neves balatoni mellett a villányi borokat is meg lehet kóstolni, mivel a város testvértelepülése, Villány is részt vesz az eseményen. A szórakozást stand-up comedy, koncertek, rádiós kívánságműsor, bortotó, és tűzzsonglőr show biztosítja.

A sörpártiak a Keszthelyi Sörfeszten ízlelhetik meg a világos, nehezebb, vagy a gyümölcsös söröket, illetve vehetnek részt sörivó versenyen, sörkóstolón. A magyar és külföldi kézműves, kisüzemi, valamint nagyüzemi sörkülönlegességek mellett street-food ételekkel, édességekkel invitálják a látogatókat a móló melletti területen. A fesztivál a gasztronómiain túl kulturális élményeket is ígér a programjaival.

FotÓ: keszthely.hu
FotÓ: keszthely.hu

Balatonalmádi a boros gazdák mellett a kisüsti pálinkák előállítóit is meghívta a Hungarikum Fesztiváljára, amelynek helyszíne a Wesselényi strand előtti rendezvénytér. Az egyedi magyar italok mellett egyedi magyar ételek – például a kürtőskalács vagy a házi húzott rétes – csábítanak kóstolásra, miközben a színpadon hagyományőrző előadásokat, táncokat tekinthetnek meg, vagy népmeséket, slágereket hallgathatnak a fesztiválozók.

Ha Magyarország első bormozijába szeretnél ellátogatni, akkor keresd Kéthelyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik