Virágzó vidékünk

Barangoljunk egy csodálatosat, repüljük körbe Hargitát

Biztosan kedvet kapsz ahhoz, hogy testközelből is megérintsenek az illatok, a tájak, a különleges helyszínek.

Hargita megye a magasból elnevezéssel alakult meg az a Facebook-csoport, amely fotóival elsősorban Hargita megye és ezáltal Székelyföld szépségeit, tájait kívánja bemutatni, ahogyan „földhözragadt“ szemszögből sosem látnánk: a magasból.

hargita8

Mihálydeák Antal, a projektet létrehozó fotós a következőket írja oldalukon:

Gyerekkoromban a madarak nagy irigylője voltam, mindig kíváncsi voltam mit látnak ők, milyen érzés lehet fentről látni a világunkat… Csaknem 20 évnyi fotós pályafutásom alatt számtalan helyzetben készíthettem fotográfiákat; kedvenc témám közé mégis a természeti képeket sorolnám. Fotós eszközeimet, sikerült egy drónnal is bővíteni, segítségével nagyobb tájakat tudok átfogóan megfigyelni. Ez adta az ötletet a „Hargita megye a magasból” projekt életre hívására, melynek során megyénkben barangolva örökítjük meg a látnivalókat.

hargita9

Céljuk sokrétű: hasonló érdeklődésű közösséget létrehozva kirándulás-tippeket adnak, naprakész adatbázist hoznak létre a látnivalókról, erősítik a térség turisztikai desztinációját, népszerűsítik szűkebb-tágabb lakóhelyüket, az utolsó órában lévő tájat, épületeket és embereket megörökítik az utókornak.

hargita10

A fotók (Facebook/Hargita megye a magasból) valóban csodálatosak, mint ahogyan Székelyföld minden szeglete is.

További fotók a képgalériában:

Galéria
Olvasói sztorik