Virágzó vidékünk

Pusztaszeren a polgármester tervezi és építi a buszmegállókat

Pályázat pénz híján Pusztaszer polgármestere nem csak a terveket készítette el, de a talicskát és a cserepet is megfogja, ha szükséges.

Pusztaszeren kétszer is pályáztak új buszmegállókra, mellyel a régi, elavult bádogbeállókat szerették volna lecserélni – írta a Délmagyar.

Egyik pályázaton sem nyertek, ezért a polgármester, Máté Gábor úgy döntött, hogy önerőből készítik el a a megállókat. A település első embere saját maga készítette el az új, egyenként 4-500 ezer forint értékű fa buszmegállók terveit, melyeket helyi közmunkásokkal építenek.

Négy embert foglalkoztatunk a Startmunkaprogramban, így bizonyos összegig munkaruhát, szerszámot és anyagot is tudtunk venni, a többit önerőből fedezzük a Pusztaszer Községért Közalapítvány segítségével” – mondta Máté Gábor a Délmagyarnak.

Fotó: Délmagyar
Fotó: Kuklis István / délmagyar

A cikk szerint három, bontott hódfarkú cseréppel fedett megálló már kész, kettőt pedig építenek. A polgármester ha kell, talicskát tol, ha kell, cserepet rak. A helyi összefogásból épülő megállókra egy helyi keramikus, Flamann Ildikó helyi keramikus díszes csempéi is felkerülnek, hogy eltakarják a csavarokat.

Fotó: délmagyar.hu / Kuklis István

Ha neked is szimpatikus az ilyen polgármester, akkor nyomj egy lájkot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik