Virágzó vidékünk

15 éve nyílt meg a mesés magyar üdülőfalu

Novákfalva azóta is népszerű a vendégek körében.

Szombathelytől északra a Kőszegi-hegység lábánál, az Alpokalja legszebb falvának, Velemnek a szomszédságában épült fel az üdülőfalu, melyet a város zaját maguk mögött hagyó kirándulók a nyugalom és a csend szigeteként ismerhetnek meg festői környezetben.

novak2

Velem klimatikus gyógyhely, levegője a légzőszervi betegek számára jótékony hatású. Határában a keresztény magyar állam alapításának 1000. évében, 2001 októberében nyílt meg Novákfalva Üdülőfalu és Millenniumi Emlékpark.

novak7

A létesítmény alapítójának, Novák Tamásnak az volt a célja, hogy a vendégekben erősödjön a magyarságtudat, mélyüljön a kötődés a magyar nemzet múltjához és kultúrájához. A falu megépítése – mely külön nem szerepel Magyarország térképén – mesésre sikerült.

novak3

A Millenniumi Emlékmű a falu szabadtéri temploma. A területét cölöpök veszik körül, mely a honfoglalás kori cölöpvárakra emlékeztet. A fölszentelt területet mesterséges patak különíti el a világi résztől, de híd kapcsolja össze őket, így alkotva egységet. A tapasztalatok szerint a hely igen kedvelt a házasulandók körében.

novak5

Éttermükben elsősorban helyi termelők alapanyagaiból a magyar gasztronómia változatos, kulináris kínálatát ismerhetik meg a vendégek. A Lakj Jól Velem Étterem kemencés sültjei kedveltek, a hűvüsebb évszakokban a búbos kemencék jó melegedőt is biztosítanak a látogatóknak.

novak4

Az üdülőfalu utcákból áll, ahol 57 apartmanház, 180 férőhellyel áll a vendégek rendelkezésére, de van egy minifarmjuk is, melynek lakói szeretettel várják a gyereket és felnőttet egyaránt.

Fotók: novakfalva.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik