Virágzó vidékünk

Kolbászt és pálinkát kínálnak egy falusi patikában

Nagyon sok betérő él a kínálattal.

Amikor a tiszaszőlősi Tisza-tó Vendégház tulajdonosai megálmodták a régi idők hangulatát idéző portát, már tudták, hogy Falusi Patika elnevezéssel bizonyára sok látogatót csábítanak majd a vendégházba. Így is történt: a vidéki pihenésre vágyóknak röpke múltbéli időutazás a 19. századba a korhű környezet, a falusi vendégasztal és a pálinkakóstolás.

Fotó: Facebook/Falusi Patika
Fotó: Facebook/Falusi Patika

Régi parasztház modern kivitelben

A Falusi Patika, azaz a Tisza-tó Vendégház egy 1850-es évek közepén épült módos parasztház, melyet építészeti jegyeinek megőrzésével alakítottak ki arra törekedve, hogy megmaradjon annak korhű hangulata, ötvözve azt a mai kor kényelmi követelményeivel. A Tisza-tó közelsége már csak hab a tortán!

Tapintható vidéki romantika

Ahogy a tulajdonosok fogalmaznak: a náluk megpihenők akár Szentendrén is érezhetik magukat, azzal a különbséggel, hogy míg a híres skanzenben csak megszemlélhetik, itt bele is kóstolhatnak a vidéki romantikába. A korhű bútorok és használati tárgyak lehetővé teszik számukra a 19.  századi falusi mindennapok megismerését.

patika3

Karcagi birkapörkölt és tiszai halászlé

Ehhez az életérzéshez társul a falusi vendégasztal szolgáltatás keretében helyi különlegességek, de például a karcagi birkapörkölt vagy a tiszai halászlé elfogyasztása, további helyben termelt alapanyagokból készült kuriózumok kóstolása, nem utolsó sorban pedig a ház felújított pincéjében a pálinkakóstoló programokon történő részvétel.

De hogy kerül a pálinka az asztalra?

Nos, a vendégház tulajdonosai Tiszaszőlősőn és Tiszaörsön bér- és kereskedelmi pálinkafőzdét üzemeltetnek, s jó „árukapcsolásként” hozták létre a 2012-től látogatható Falusi Patika Látvány Pálinkafőzdét. Az itt készült minőségi pálinkákat kóstolhatják meg a pince programjain a vendégház lakói, de a látványfőzdében előzetes egyeztetés alapján, családi, baráti, céges közösségeknek is lehetőségük nyílik a több évszázados múltra visszatekintő, hagyományos pálinkafőzési technológia megtekintésére és a nemes nedü kóstolására is.

patika4

Profi szakács is igényelhető

A gasztronómia szerelmeseinek különleges élményben is részük lehet: a kemencés sütögetéshez a vendéglátók igény esetén beszerzik a helyi alapanyagokat, de akár profi szakácsot is biztosítanak a megkívánt ínyencségek elkészítéséhez.

Fotó: Facebook/Falusi Patika
Fotó: Facebook/Falusi Patika

Ha tél, akkor disznótor

S ha már falusi és patika, mi sem természetesebb, hogy télen is tárt kapuk várják itt látogatókat. A vidéki disznótorok hangulata évek óta sokakat csábít, mert ha már gyógyszert nem adnak, kolbászból, hurkából, toros finomságokból bőven fogyaszthatnak a vendégek.

Címfotó: bekesipalinka.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik