Virágzó vidékünk

Tündéri fehér oroszlánkölyök mutatkozott be Nyíregyházán

A fiatal oroszlánhölgynek még nincs neve, várják a javaslatokat.

A kicsi 100 napi vemhesség után, augusztus 26-án született, s bár anyja nevelte, a kölyök 3 hetes korában az anyaállatnak elapadt a teje, ezért egy gondozó nő vállalta át a ritka színváltozatú állat nevelését – olvasható a Nyíregyházi Állatpark weboldalán.

A jelenleg 5 hetes kis állat szépen gyarapodik, naponta átlagosan 70-100 grammal, s a jelenlegi súlya 2800g.

Fehér oroszlán Nyíregyházán Gondozója, Herlicska Anikó, aki már több oroszlánt is felnevelt, jelenleg naponta hatszor eteti, alkalmanként 50 ml kutyatej pótló tápszerrel. Mellette csukamájolajat és bélflóra pótlót is ad a kicsinek.

Mivel a kis állat érdekét az szolgálja, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, ezért a gondozó is csupán az etetés időszakában érintkezik a kölyökkel. Az apróság eddig egy látogatóktól elzárt helyen élt, szeptember 28-tól azonban a Viktória ház az új otthona.

Nyíregyháza, 2016. szeptember 28. Öthetes nõstény fehér dél-afrikai oroszlán (Panthera leo krugeri) Herlicska Anikó állatgondozó szolgálati lakásában, a Nyíregyházi Állatparkban 2016. szeptember 27-én. A kölyök háromhetes korában az anyaállat teje elapadt, ezért a gondozó vállalta át a ritka színváltozatú kisoroszlán nevelését. MTI Fotó: Balázs Attila
Itt egy üvegablakon keresztül a látogatók is végigkísérhetik a cseperedését, s megleshetik, hogy játszik vagy táplálkozik a ritka nagymacska.

A kis oroszlánhölgynek még nincs neve, a kifutója mellett elhelyezett ládába várják majd a javaslatokat a gondozók.

Fehér oroszlán Nyíregyházán

Fotók: MTI – Balázs Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik