Virágzó vidékünk

350 millió forintért eladó Salgótarján egyik szimbóluma

Piacra dobták a magánkézben lévő Karancs Szállót.

Készek feláldozni, hogy megmentsék – címmel jelent meg a Nógrád Megyei Hírlap október 11-i számában az az írás, melyben a szebb napokat látott, a nógrádi megyeszékhely egyik szimbólumának számító Karancs Szálló eladásáról értekezett az újság. Az épület tetején évekkel ezelőtt letakarták a szálló feliratot, az Országalbum fotóján is így látható.

Az egyik legnagyobb magyar ingatlanhirdetési portálon az alábbi kínálat jelent meg

Eladó Salgótarján legprominensebb részén egy 2001 óta üresen álló szállodaingatlan, teljes fejlesztési koncepcióval. A fejlesztési koncepció főbb alapparaméterei:  86 szobás, négycsillagos szálloda, kb. 140 fős étterem terasszal, kávézó/bár, 200 fős konferenciaterem, Buisness corner, fitness/wellness részleg, tetőterasz, 50 db fedett parkoló

A Karancs Szálló virágkorában - Fotó: Kádas Tibor
A Karancs Szálló virágkorában – Fotó: Kádas Tibor

Dr. Tordai Péter, az ingatlan tulajdonosa, a Karancs Hitel Kft. ügyvezetője a lap kérdésére elmondta:

Az ingatlan átalakításának terveit elsöpörte a gazdasági válság. A tervezett, mintegy 1.6 milliárd forintos fejlesztés pénzügyi okokból nem jöhetett létre. Bár az üzleti tervek rendelkezésre állnak, a hotel finanszírozásnak évek óta nem volt prioritása az országos fejlesztésekben.

Mint az üzletember elmondta: Salgótarján nem lehet modern város a Fő tér emblematikus épülete nélkül. Szerinte az 1964-ben épült szállót meg kell menteni,
s mivel ők belefáradtak az ingatlanért folytatott küzdelembe, úgy gondolták, hogy terveikkel együtt méltányos áron eladnák az épületet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik