Virágzó vidékünk

Ez a nyugalmas hely lett az év szállása 2016-ban

Kiosztották az Év szállása 2016 verseny díjait. Idén a négycsillagos superior mátraházai Residence Ózon vehette át az Év szállásának járó elismerést – közölte a versenyt négy éve elindító Szallas.hu portál az MTI-vel. A díjakat több mint félmillió vendégértékelés és 43 ezer szavazat, illetve a szakmai zsűri véleménye alapján ítélték oda.

Rezident Ózon Hotel
Residence Ózon Hotel

Az Év turisztikai települése kategóriában a verseny történetében immár harmadik alkalommal Hajdúszoboszló vitte a prímet, a fürdőváros évek óta a legnépszerűbb turisztikai célpont a magyarok körében.

Hajdúszoboszlói strand - Fotó: MTI -Czeglédi Zsolt
Hajdúszoboszlói strand – Fotó: MTI -Czeglédi Zsolt

Az Év turisztikai attrakciója cím nyertese a RepTár (Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum) lett.

A tájékoztatás szerint a verseny történetében először adták át az ifj. Papp Imre-emlékdíjat, amely a turizmus területén kiemelkedő szakmai munkásságot ismeri el. A díj nyertese Szádeczky Kornélia, az Eger és Térsége TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) elnöke, illetve az Egererdő Zrt. közjóléti és turisztikai előadója lett. Nevéhez fűződik a Gyógyvizek Völgye nevű kezdeményezés kidolgozása és megvalósítása, melynek révén 100 ezer vendégéjszakával gyarapodott Eger és térsége.

Gyógyvizek völgye, Egerszalók
Gyógyvizek völgye, Egerszalók

A díj névadója az idén elhunyt Papp Imre, aki szállodavezetőként és a sümegi vár üzemeltetőjeként kulcsszerepet vállalt Sümeg turisztikai népszerűsítésében.

Idén debütált a versenyen az év autentikus szálláshelye kategória is, amelynek első díjazottja a négycsillagos Forgách Kastély Hotel Mándok lett.

Kapcsolódó cikk: Egerszalók is gyógyhely lett

Címfotó: Residence Ózon Hotel

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik