Kézműves munka és egyediség a titka a Zsolnay porcelánnak

Zsolnay Vilmos sikere, életfelfogása és gondolkodása példakép lehet mindenki számára. Ma a Zsolnay gyár a hungarikumok között szerepel.
Kapcsolódó cikkek

A Zsolnay márkanév a hagyomány, az egyediség, a művészi érték és az állandó megújulás jelképe, hungarikum. Hosszú története során mindig tudott kora számára valami újat és meghatározót mondani. Az egyedi fejlesztésű technológiákra épülő gyártás kiváló minőségű és egyedi esztétikai minőséget eredményez.

A manufaktúra valódi szellemiséget és kultúrát hozott létre, amely nemcsak a hazai, de a nemzetközi művészettörténetnek is fontos részét képezi.

Magához vonzotta az adott kor neves tudósait, művészeit, építészeit. Ennek köszönhetően olyan hírneves alkotók vettek részt a gyár munkájában, mint pl. Rippl-Rónai József, Martyn Ferenc, Victor Vasarely vagy Lechner Ödön.

Fotó: zsolnay.hu
Fotó: hungarytoday.com
Fotó: galeriasavaria
Fotó:pinteraukcioshaz
Fotó: antikgyőr.hu
Fotó: galeriasavaria
Fotó: galeriasavaria
Fotó: galeriasavaria
Fotó: galeriasavaria
Fotó: xupes.com
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fotó: báv.hu

Ez is érdekelhet: Zsolnay Fényfesztivál: mesevilágba repít a pécsi éjszaka

A Zsolnay sikerét mondhatnánk titoknak, szerencsének, vagy jó üzleti érzéknek is. Zsolnay Vilmos valódi szellemiséget és kultúrát hozott létre. A legjobbakkal vette magát körül. Akár a művészekre, akár az építészekre, akár a kétkezi munkásokra gondolhatunk. Hitt az álmaiban és kreativitásában tudta, hogy a saját álmait úgy tudja megvalósítani, ha követi a kor igényeit és tisztában azzal, hogy kik  a legjobbak. Ez az út pedig mindenki számára járható. Hiszen álmaink, mindannyiunknak vannak. Tegyünk hát értük.

Forrás: zsolnay.hu

Címlapfotó: antikgyőr.hu