Virágzó vidékünk

Eger és Pécs Európa legjobb úti céljai között

Mindkét város bekerült a TOP 10-be.

Eger és Pécs is Európa tíz legjobb ár-érték arányú úti céljai közé került a Trivago.hu szálláskereső portál idei best value indexe alapján felállított listáján – közölte a portál az MTI-vel.

A legkedvezőbb ár-érték arányú európai úti célok listáján Eger hatodikként, Pécs pedig nyolcadikként került a top 10-be, de a 100 legjobb között további 5 magyar város, Szeged (33.), Hévíz (42.), Sopron (44.), Győr (53.) és Sárvár (63.) is szerepel.

A listavezető Mostar után a második Újvidék lett, amit a bulgáriai Veliko Tarnovo követ.

Fotó: Kiefer Béla
Pécs – Fotó: Kiefer Béla

Az index alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését – minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy település felkerülhessen a listára, valamint a szállások számát.

A lista nem az úti célok keresettségére fókuszál, így nem feltétlenül a sokat emlegetett, minden utazó által ismert városok kerülnek fel rá, hanem olyanok is, amelyeket a nagy nemzetközi vagy európai toplistákról általában mellőznek.

A 11 éve indított Trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 1 millió szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a Trivagót utazása megtervezésénél.

Címfotó: MTI

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik