Virágzó vidékünk

Jeges tavakról mentettek őzikéket a tűzoltók

A csúszós felület megálljt parancsolt az állatoknak.

Úgy tűnik, az őzikék ezeken a hideg napokon az élelem keresése közben gyakran merészkednek befagyott vizekre. A január első napjaiban történt esetek is ezt bizonyítják, a jégen didergő állatokat mindkét alkalommal megmentették.

Befagyott tó vékony jegéről kellett kimenteniük egy őzet hétfőn a tűzoltóknak Hajdúszoboszlón. Az állat a Szováti út végén lévő tó jegén rekedt, és nem tudott a partra kijutni. A parttól mintegy tíz méterre lévő, megriadt őzet a hajdúszoboszlói tűzoltók mentőkötél és dugólétra segítségével mentették meg. Az állatot a tűzoltók átadták a vadőrnek – írta az MTI.

Ugyancsak tűzoltók mentettek ki egy őzet a csepregi tó jegéről kedden – közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A megriadt őz a parttól száz méterre mozgásképtelenné vált. A csepregi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók létrák, valamint mentőkötelek segítségével hozták le a jégről. Az állat nem sérült meg, ezért a helyi vadásztársaság szakembereinek jelenlétében szabadon engedték.

Fotó ( illusztráció): popfi.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik