Virágzó vidékünk

Lángost osztanak a nagy hidegben Kengyelen

Nem bíznak semmit sem a véletlenre.
Korábban a témában:

Kengyelen, ebben a dallamos nevű Jász-Nagykun-Szolnok megyei faluban az év minden szakaszában van miről beszélni. Sok a jó kezdeményezés, és ilyen a termálvízzel fűtött fóliaház is, melynek csodájára jártak az emberek.

Most újabb kreatív ötlettel rukkoltak elő a helyiek: 2017. január 21-én “Szánkóra Kengyel” elnevezéssel szerveznek programot. Az extrém hideget kihasználva a kengyeli laposon civil szervezetek közreműködésével kerül sor a nagy közös szánkózásra, a hófocira és zumba showra is.

Hogy a nagy hidegben nehogy baja essék bárkinek is, a Nefelejcs Nyugdíjasklub jóvoltából 500 lángost sütnek és osztanak szét a gyerekek között, akik forró teát is ihatnak. A felnőtteknek forralt borral kedveskednek a rendezők.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.